Dirigent

Coen Stuit(1981) begon zijn muzikale loopbaan aan de muziekschool Waterland te Purmerend. Vanaf zijn negende kreeg hij klarinet les van Jacques van der Sterren en van zijn twaalfde tot zijn achttiende maakte hij deel uit van het Symfonie orkest van de Muziekschool onder leiding van Jac Willems. In 1999 werd Coen toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam waar hij in 2004 met succes bachelor eindexamen klarinet deed bij Herman Braune. Zijn master studie vervolgde hij aan hetzelfde instituut bij Hans Colbers om deze in januari 2007 af te sluiten.

Na in verschillende jeugd- en conservatorium orkesten ervaring opgedaan te hebben was Coen van 2004 tot 2009 aanvankelijk 2e en later 1e klarinettist bij het Amsterdam Symphony Orchestra. Daarnaast Remplaceerde hij met regelmaat bij orkesten als het Nederlands Kamerorkest, Noord Nederlands Orkest, Gelders Orkest, Holland Symfonia, Rotterdams Kamerorkest en Nederlands Philharmonisch Orkest, waar hij met verscheidene grote dirigenten te maken kreeg. Momenteel is Coen vooral actief als kamermusicus en maakt hij deel uit van verschillende ensembles.

Sinds september 2010 Is Coen dirigent van Symfonietta. Sinds 2008 heeft hij als dirigent bij verschillende orkesten en ensembles ingevallen en groepsrepetities verzorgd.  Naast zijn werkzaamheden voor Symfonietta heeft hij vaste betrekkingen bij Viotta Jeugdorkest in Den Haag, Vossius orkest in Amsterdam en Symfonisch Orkest Purmerend en omstreken.

(Foto: Keke Keukelaar 2009, www.coenstuit.nl)